Blog d'Innovació Legal i Noves Tecnologies

Algunes claus pràctiques per preparar la documentació tècnica sota el Reglament europeu d'intel·ligència artificial

13/05/2024

Algunes claus pràctiques per preparar la documentació tècnica sota el Reglament europeu d'intel·ligència artificial

Per Moisès Barri La documentació tècnica es pot definir com el conjunt de documents que descriuen detalladament tots els aspectes tècnics i legals d'un sistema d'intel·ligència artificial. És crucial per demostrar el compliment dels requisits del Reglament dIA i, per això, ha dincloure una descripció duna sèrie delements.

06/05/2024

Connectats i aïllats: La doble cara de la tecnologia en la joventut actual

Per Íñigo Jiménez, expert en Mobilitat de RedAbogacía
L?autor aporta una sèrie de consells per reduir l?impacte que els telèfons intel·ligents i les xarxes socials estan tenint en els adolescents i guardar així la seva salut mental.

22/04/2024

La de la coca-cola

Per Laura Fauqueur Has pensat en els esdeveniments en què participes o organitzes? Sempre que consideris que el resultat no és l'esperat, atura't a pensar: com podria redissenyar aquest moment perquè passi X?

01/04/2024

Intel·ligència artificial generativa i la paradoxa de l'advocat expert

Per Rocío Ramírez
L´ús de la IA per accelerar el nostre procés d´aprenentatge acabarà impactant en la qualitat de la nostra categoria professional. Podrà acabar convertint-nos en succedanis del que en una altra època eren advocats experts. L'autora explica perquè què haurem de ser cautelosos.

22/03/2024

La jove advocacia i els passants GPT

Per Jorge Morell
Com podria afectar els joves advocats la intel·ligència artificial, no en el sector legal en general, sinó en l'accés a la professió, la formació inicial i el primer desenvolupament professional? L'autor analitza els factors que impliquen en el futur i les habilitats que han de potenciar.

12/03/2024

Els advocats espavilen davant la IA generativa

Per Elen Irazabal
Què ha passat el darrer any? com ens pot beneficiar avui dia la intel·ligència artificial? Ho analitza l'autora en aquest article.

04/03/2024

Hora de reinventar-se?

Per Eva Bruch
La robòtica i la IA prometen transformar la manera com vivim, treballem i ens relacionem els uns amb els altres, amb un enfocament en la interconnectivitat, l'eficiència i la sostenibilitat. L'autora dóna resposta a aquesta pregunta i altres.

27/02/2024

Bombolla d'Intel·ligència Artificial al sector legal?

Per Jordi Estalella
Tot i que la intel·ligència artificial té el potencial de transformar el sector legal, és crucial abordar-la amb una barreja d'entusiasme i d'escepticisme saludable i adoptar un enfocament equilibrat. L'autor dóna uns consells per fer-ho en aquest article.

19/02/2024

El Reglament Europeu de Serveis Digitals ja està en vigor: i ara què?

Per Moisès Barri
A partir de dissabte passat 17 de febrer de 2024, el nou Reglament (UE) 2022/2065 del Parlament Europeu i del Consell, de 19 d'octubre de 2022, relatiu a un mercat únic de serveis digitals s'aplicarà íntegrament a serveis com a motors de cerca, mercats en línia, xarxes socials i plataformes de compartició de vídeos, que utilitzen milions de persones cada dia. Què és i quins són els objectius de la nova norma?

12/02/2024

L'era de les estafes intel·ligents: Com la IA està canviant el joc de l'engany

La IA no només pot imitar perfectament les nostres veus, sinó que també és capaç de replicar les nostres pauses, crosses i altres detalls que fan única la nostra manera de parlar. L'autor dóna estratègies vitals per protegir-te dels perills.

25/01/2024

Transformant la gestió contractual: la revolució del CLM assistit per la IA

Per Sara Molina
L'autora explica els beneficis d'una gestió dels contractes més precisa i eficaç, comptant amb els recursos adequats, que de vegades seran advocats experts i en altres, perfils de contract management, o una combinació de tots dos, recolzats per la tecnologia idònia a cada cas.

22/01/2024

L'escassetat de talents al sector jurídic: un desafiament global

Per Felipe Herrera
Les firmes d'advocats s'enfronten a desafiaments com la competència d'altres sectors, la manca d'interès dels joves al dret i la necessitat imperant de retenir i atreure professionals talentosos. Ho analitza l'autor en aquest article.

18/12/2023

El futur dels júniors a l'advocacia

Per Rocío Ramírez
Si aquesta tecnologia és capaç de realitzar les tasques que fins ara atenien els júniors, com aprendran les noves generacions de juristes?
Ho analitza l'autora en aquest article.

1 de 42