26 abril 2024

El Consell informa el Ple sobre el pla d'actuació en matèria de formació per al 2024

El pla d'actuació en matèria de formació per a aquest 2024 del Consejo General de l'Advocacia, desenvolupat per la seva nova Fundació Advocacia Futura, ha estat presentat avui al Ple del Consell.

Des de principis d'any el Consell està desenvolupant una intensa tasca formativa que s'ha traduït en diferents sessions a què han assistit, presencialment o telemàticament, més de 30.000 persones.

Les Conferències dels Dilluns, una cita consolidada des de fa anys, ofereixen aquesta tarda la visió d'un expert sobre un tema concret de diferents matèries. Per aquest any es preveuen entre 35 i 40 sessions. Des del gener han estat seguides per més de 17.000 persones.

A més, de manera paral·lela, aquest any s'han posat en marxa diverses jornades especials sobre temes jurídics d'actualitat, com ara novetats concursals. També s'està analitzant en profunditat, a través de diferents taules rodones, el projecte de llei orgànica de mesures en matèria d'eficiència del servei públic de justícia i d'accions col·lectives per a la protecció i la defensa dels drets i els interessos dels usuaris. L'última va ser sobre el desenvolupament dels mitjans alternatius de solució de controvèrsies. Anteriorment es van analitzar, en dues jornades, les reformes processals i la transformació digital.

I el dilluns 6 de maig s'abordarà la reforma organitzativa de l'Administració de Justícia amb la creació dels tribunals d'instància i l'evolució dels jutjats de pau a oficines de justícia.

També durant aquest any es posaran en marxa diversos cursos especials, sobre cassació i sobre mediació civil i mercantil. I tindrà lloc la VII edició del curs Protecció Jurídica de persones amb Discapacitat, i les segones edicions dels cursos de Protecció Jurídiques de Gent Gran, de Protecció Jurídica de Menors i la del Curs de Litigació UE.

Amb l'objectiu d'enriquir l'oferta formativa i facilitar la formació contínua dels professionals, el Consell està estudiant, a més, oferir cursos sobre habilitats de gestió i negoci, tecnologia, deontologia, competències de litigació o legal tech.

“La prioritat a nivell de continguts serà perseverar la formació en qüestions substantives i processals però dedicarem un gran esforç a la realització de formacions dirigides a les habilitats transversals, és a dir, relacionades amb la comunicació, oratòria, negociació, amb els aspectes humans de la persona, del professional com la intel·ligència emocional o la salut mental de l'advocacia i tot allò que pugui ajudar el professional a realitzar una activitat amb les qualitats bàsiques per al seu desenvolupament”, afirma Óscar Fernández León, president de la Comissió de Formació del Consell.

Comparteix: