27 setembre 2023

Reconeixen el dret al teletreball al 100% a un home per tenir cura del seu pare malalt

El Juzgado de lo Social núm. 12 de Barcelona ha reconegut a un home el dret a treballar a distància durant el 100% de la seva jornada per tenir cura del seu pare malalt.

"L'empresa no va negociar amb el treballador tal com l'obligava l'Estatut dels Treballadors", subratlla la sentència.

“La intenció de la companyia de fer canviar de ciutat l'empleat no tenia un sentit pràctic per al desenvolupament de la feina”, afirma Avelina Barja Rodríguez, advocada defensora del treballador.

Des de l'inici del confinament el treballador residia al domicili familiar d'Astúries. I ara la seva empresa volia traslladar-lo de nou al centre de treball a Barcelona. "S'havia demostrat en aquest temps que podia fer la seva tasca perfectament a través d'aquesta modalitat de treball a distància", assenyala la lletrada.

Els magistrats consideren que està prou acreditada la situació de dependència del progenitor, a més de la “manca d'empatia de l'empresa” i li concedeixen per això el teletreball indefinidament. "Mentre que el pare de l'actor segueixi mantenint els problemes de salut que recomanen la presència del seu fill, és a dir, mentre no desapareguin o es minimitzin", afirma la lletrada.

L'empleat va sol·licitar a la seva empresa poder teletreballar a l'empara de l'article 34.8 de l'Estatut dels Treballadors, que recull “la prestació del treball a distància, per fer efectiu el dret a la conciliació”.

També van al·legar que, segons el conveni de call centers, si el treballador té el seu domicili en una província on no hi ha seu física de l'empresa ha de prestar el servei en mode de teletreball al 100%.

La lletrada creu que aquesta decisió pot obrir un pas més perquè les empreses apliquin la conciliació. "Evidència que el teletreball pot no ser una opció sinó una imposició si concorren circumstàncies familiars que ho requereixen i l'empresa no n'acredita de manera adequada la negativa".

 

Comparteix: