18 gener 2024

Comença el Curs de formació en Mediació Civil i Mercantil de l'Advocacia

La Fundació Advocacia Futura, dins del seu programa de formació, posa en marxa a partir del proper 25 de gener Curs de formació en Mediació Civil i Mercantil, amb l'objectiu de dotar els advocats de les competències necessàries per actuar en mediacions i utilitzar les tècniques més apropiades a cada assumpte en concret.

"L´especialització del professional de l´advocacia no és només un dret del professional, sinó també un deure de l´advocat correlatiu al ciutadà", afirma Juan Antonio Rodríguez, president de la Subcomissió de Mètodes Alternatius de Resolució de Conflictes de la Abogacía Española. Per això és important organitzar formacions com aquesta.

Rodríguez assenyala que l'advocat té imposada l'obligació estatutària d'aconsellar el client sobre les vies alternatives per a la millor satisfacció dels seus interessos, i l'obligació deontològica d'assessorar respecte a la possibilitat i les conseqüències d'arribar a un acord. “El coneixement dels mètodes alternatius de resolució de conflictes esdevé indispensable i inexcusable”.

A parer seu, des dels poders públics s'hauria de potenciar el coneixement de la mediació i les seves virtuts respecte a la ciutadania. “La gran aportació de la mediació al conflicte és la substitució de la concepció tradicional de guanyar-perdre per aquella altra en què les parts implicades en el procés obtenen un benefici mitjançant un acord consensuat que satisfà totes les parts i no només una de elles. Eviten amb ella una solució imposada i més costosa”, aclareix.

Entre els ponents hi figuren, a més de Rodríguez, Miguel Ángel Martínez, advocat i mediador; Silvia Barona, catedràtica de dret processal; Rosalía Fernandez, presidenta GEMME-EUROPA i Magistrada APC; María Munné, psicòloga; Juan Antonio García Cazorla, conseller electiu de la Abogacía Española o Arturo Almansa López i Gemma Pons García, advocats i mediadors.

El curs està compost de 12 mòduls en què es desenvoluparan el marc de les ADR, la legislació, psicosociologia, el paper del mediador, la negociació i les seves tècniques, així com els models i l'eficàcia jurídica dels acords, entre d'altres temes.

De places limitades i en format en línia i presencial, el curs compta amb més del 35% del seu contingut en sessions pràctiques presencials. Tindrà una durada total de 125 hores, que es desenvoluparan de 16h a 19h, els dimarts i dijous.

Les places han estat concedides segons ordre de recepció de les inscripcions. El període d'inscripció per a les darreres places finalitza el 19 de gener a les 12:00 hores.

INSCRIPCIONS I MÉS INFORMACIÓ

Comparteix: