04 juliol 2012

Carnet Advocat Europeu

Carn Advocat Europeu

Més de 500 advocats espanyols han sol·licitat o tenen ja en el seu poder el nou carnet d'advocat europeu que el Consejo General de la Abogacía Española va començar a emetre en el X Congrés Nacional de l'Advocacia de Cadis, celebrat a l'octubre de 2011. Aquest carnet identifica al seu titular com un advocat col·legiat en un dels estats membres i facilitarà la seva identificació com a tal fora del seu país d'origen davant òrgans jurisdiccionals i institucions europees, a través del certificat digital.

 

CONCEPTE

El carnet d'advocat de CCBE legitima com a tal als advocats que exerceixen fora de la seva jurisdicció d'origen, davant els òrgans jurisdiccionals i les institucions. El carnet està reconegut pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea, així com per la seva Tribunal General.

El carnet identifica al seu titular, en els idiomes oficials de CCBE, com un advocat col·legiat en un dels estats membres. En nom de CCBE, els col·legis nacionals lliuren els carnets als seus advocats col·legiats, segons les condicions acordades en cada Estat membre. Permet, a més legitimar davant òrgans jurisdiccionals i institucions europees, així com l'accés a nombrosos serveis que ofereix el Consejo General de la Abogacía Española.

Entre ells, la subscripció automàtica a l'butlletí setmanal "Europa en Breve"Editat per la Delegació de l'CGAE a Brussel·les, que ofereix informació d'interès per als advocats europeus, així com a la base de dades; accés directe a directori dels principals organismes d'interès a Europa, així com a el Dret de la Unió, a Consell de l'Advocacia Europea (CCBE), i altres institucions professionals relacionades amb l'exercici de l'Advocacia a la UE, entre d'altres; accés a l ' "e-Col·legi" (SIGA) per fer la sol·licitud, pagament i descàrrega de certificats "en línia" per a actuacions en diverses institucions europees; accés a Campus Virtual, amb cursos especialitzats de normativa europea; accés als serveis DocuShare, e-Missatges, Buromail, RedAbogacía Llibres, Backup, Oficina Postal Virtual, BuroSMS.

COM SOL·LICITAR-?

Per sol·licitar-ho, tan sols cal remetre el formulari de sol·licitud disponible en aquesta pàgina web, juntament amb la documentació necessària (una foto mida carnet, fotocòpia de l'DNI, certificació original actualitzada de Col·legi d'Advocats de Residència) a l' Consejo General de la Abogacía Española per correu postal (Passeig Recoletos 13, 28004 Madrid) o per correu electrònic a:

advocateuropeu@abogacia.es.

El nou carnet d'advocat europeu, ha estat desenvolupat després dels recents canvis acordats en el Consell de l'Advocacia Europea, que ha decidit emetre els nous carnets en format electrònic, incorporant un xip intel·ligent, d'acord amb les polítiques de certificació establertes per CCBE.

Formulari de sol·licitud

OBJECTIU

El carnet identifica al seu titular, en els idiomes oficials de CCBE, com un advocat col·legiat en un dels estats membres. En nom de CCBE, els Consells nacionals lliuren els carnets als seus advocats col·legiats, segons les condicions acordades en cada Estat membre.

El carnet de CCBE es va crear el 1978. CCBE és responsable de la producció dels carnets però no de la seva distribució a cada advocat. El carnet es remet, segons les condicions acordades en cada Estat membre, a Consell d'Advocats nacional o l'autoritat professional nacional, regional o local, que el lliura posteriorment als seus advocats col·legiats, en funció de les sol·licituds rebudes.

AUTORITAT EMISSORA

Encara CCBE produeix els carnets, el Col·legi d'Advocats nacional es constitueix en autoritat emissora en nom de CCBE. El Consell de l'Advocacia nacional ha de garantir que se segueixen els procediments de verificació adequats per tal d'establir que el sol·licitant és un advocat en exercici i col·legiat. Això és, a Espanya, complir amb els requisits dels articles 9, 11 i 31 de l'Estatut General de l' Abogacía Española, De manera que cal trobar-col·legiat com exercent i resident a algun col·legi d'advocats d'Espanya, sent la residència a aquests efectes el lloc en què es trobi el domicili professional, únic o principal, com estableix l'article 3.3 de la Llei de col·legis Professionals.

aclariment: El Carnet europeu no atorga el portador la capacitat de litigar o efectuar activitats reservades a advocats d'altres estats membres, és a dir, no permet efectuar les activitats reservades als advocats col·legiats de cada país, les quals hauran d'efectuar pel portador, usualment, de manera concertada amb un advocat local. Tot això sense perjudici de poder exercir els drets continguts en la Directiva 98/5 / CE, destinada a facilitar l'exercici permanent de la professió d'advocat en un Estat membre diferent d'aquell en el qual s'hagi obtingut el títol, títol professional d'advocat (no de llicenciat o graduat). En el cas d'Espanya, només té la condició d'advocat el exercent resident, és a dir, el que disposa de domicili professional, únic o principal, a Espanya.

Comparteix: