Quan una persona es veu obligada a abandonar la seva casa, la seva família, el seu treball i el seu país a causa de la violència, la persecució, la violència o senzillament per trobar un futur digne, no ho perd tot. Segueix tenint drets i amb ells, un advocat o advocada que els defensi.
Els advocats d'estrangeria han d'estar sempre disposats a treballar pels drets dels que es troben en una situació vulnerable o dels que poden patir discriminació per tenir una nacionalitat, unes creences, una orientació sexual o una pell diferents.
Per garantir la millor assistència jurídica possible, és essencial la formació i la sensibilització. Aquestes XXVIII Jornades d'Estrangeria i Protecció Internacional, que se celebraran els propers dies 10 i 11 de maig, a Algesires (Cadis), són una nova mostra de el compromís de la Abogacía Española, I molt especialment dels advocats i advocades d'Estrangeria amb els drets de totes les persones.
Menors, víctimes de tracta, interns en CIE o centros penitenciarios són alguns dels col·lectius que centraran l'interès d'aquestes jornades, però també s'analitzarà la situació dels ciutadans britànics després del Brexit, les entrades col·lectives o l'accés als tribunals europeus.
No puc concloure aquestes línies sense agrair la implicació de Col·legi d'Advocats de Cadis i l'impuls de la Subcomissió d'Estrangeria i Protecció Internacional per a l'organització d'aquestes Jornades. I el meu agraïment i reconeixement també als que, de vegades amb escassos mitjans i moltes vegades contra els vents xenòfobs que bufen a Europa, segueixen treballant perquè es respectin els drets i la dignitat de totes les persones.