Traductor Google

Uneix-te
Exposició 11 vides 11 maletes - Biografies

Biografies

Àngel Expósito

Àngel Expósito

Ángel Expósito és director de el programa "La Tarda" a la Cadena COPE.

Gairebé tota la seva vida professional l'ha passat en el Grup Europa Press on va començar com a becari i va arribar a ser director de 1998 a 2008.

Entre 2008 i 2010 va dirigir el diari ABC, càrrec que va abandonar per portar la direcció de l'informatiu "La 10 notícies" a La 10, la TV de el Grup Vocento.

En televisió ha col·laborat a Antena 3 TV, a TVE, Telemadrid, Telecinco, Canal Nou, Onda 6 i 13TV. En ràdio, a més de la Cope, ha col·laborat a RNE i Onda Cero. El 2011 va ser nomenat director d'informatius d'ABC Punto Radio ia partir de 2013 va dirigir a COPE el "Migdia" i La Mañana en la temporada 2014-2015.

Escriu setmanalment a ABC, publica diàriament el videobloc "El focus d'Ángel Expósito" i modera els col·loquis de el Fòrum ABC.

És membre de la Junta Directiva de l'Associació Atlàntica Espanyola, pertany a el Consell Assessor Editorial de KPMG i és membre de l'Associació de Periodistes Europeus i de el Panell Cívic de Cent.


Lorenzo Milá

Lorenzo Milá

Lorenzo Milá és corresponsal de TVE a Roma des de l'1 de juliol de 2014. Des d'allà, ha viatjat a Grècia per informar de la situació als camps de refugiats, especialment el de Idomeni.
Entre 1994 i 2003 va ser redactor i presentats de l'informatiu La 2 Notícies. En aquest període, el noticiari, conegut per ser menys institucional que la majoria a Espanya i amb un estil molt personal, va rebre nombrosos premis.

Entre setembre de 2003 i setembre de 2004 va ser corresponsal adjunt a la delegació de TVE a Washington, des d'on va passar a presentar el Telenotícies de les 21 hores de La 1. També va ser presentador d'Tinc una pregunta per a vostè.

Entre 2009 i 2014 va ocupar la corresponsalia de la cadena pública a Washington.


Cristina Saavedra

Cristina Saavedra

Cristina Saavedra és presentadora de l'informatiu de La Sexta Notícies de les 20 hores.

Va iniciar la seva trajectòria professional com a reportera en la Televisió de Galícia on posteriorment va ser presentadora d'informatius durant quatre anys. Més tard va passar Antena 3 i d'aquí a la Sisena. Des de setembre de 2006 fins a finals de l'any 2012 va ser la presentadora substituta de l'informatiu de nit dels diumenges, el més vist de la cadena.

Fa uns mesos va viatjar a Lesbos on va viure el rescat de diverses barques de refugiats per part de Pro Activa Open Arms, organització amb la qual segueix col·laborant.

A més del seu treball com a periodista, és responsable de el projecte de l'ONG Global Humanitària a Costa d'Ivori, la tasca se centra principalment en temes d'educació i en l'ajuda a dones i nens.

No entén la seva vida sense ajudar els altres.


José Naranjo

José Naranjo

José Naranjo, periodista freelance, resideix a l'Àfrica occidental (Senegal i Mali) des d'on col·labora habitualment amb el diari El País. Entre altres temes, s'ha fet un seguiment especial i sobre el terreny de la guerra de Mali, l'epidèmia de Ébola a Guinea Conakry, Sierra Leone i Libèria, el conflicte de Boko Haram al Txad, Níger i Nigèria, el terrorisme al Sahel i les rutes de la immigració africana a països com Senegal, Mali, Níger i Mauritània. Ha estat guardonat amb el Premi Canàries de Comunicació 2016, el premi Antonio Mompeón Motos de Periodisme 2006 i el Premi Drets Humans de l' Consejo General de la Abogacía Española 2007. Ha escrit els llibres CAYUCOS (Editorial Debat, 2006), amb el qual va ser finalista de el Premi Debat, i ELS INVISIBLES de Kolda (Editorial Península, 2009).


Nico Castellano

Nicolau Castellà

Nicolás Castellano és periodista de la Cadena SER especialitzat en migracions, cooperació i desenvolupament. Durant els últims 16 anys, ha viatjat a països d'origen o trànsit de persones migrants i coneix de prop la situació dels qui tracten d'entrar a Ceuta o Melilla. Ha fet reportatges a Colòmbia, Guatemala, Hondures, Índia, Itàlia, Jordània, Kenya, Mèxic, Moçambic, Somàlia, o República Democràtica de Congo.

El 2015 va viatjar a la República Centreafricana, el Sudan de al Sud, oa països afectats pel ebola com Libèria o Sierra Leone. Va cobrir informativament la fins ara major catàstrofe de la immigració per via marítima des d'Àfrica a Europa amb més de 800 persones desaparegudes. També l'arribada de persones refugiades a les illes gregues de Chios i Lesbos. En 2016 ha visitat els refugiats sirians a Jordània, o ha viatjat a Etiòpia, el país amb més refugiats d'Àfrica, on es troba el segon major camp de l'món.

És coautor de El meu nom és ningú, D'anada i tornada, Fronteres 3.0 i Aquí pintem i comptem tots. Per la seva rigor professional i compromís amb els drets humans, va rebre el IX Premi Drets Humans de l' Consejo General de la Abogacía Española, Entre d'altres reconeixements.


Gervasio Sánchez

Gervasio Sánchez

Gervasio Sánchez és periodista especialitzat en conflictes armats. Des de 1884 fins 1992 va cobrir la major part dels conflictes d'Amèrica Llatina. Des de 1988 ha estat enviat especial de Heraldo de Aragón a la guerra de l'Golf i en els diferents conflictes de l'antiga Iugoslàvia, Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina. També col·labora amb la Cadena SER, el servei espanyol de la BBC i La Vanguardia.

Ha publicat diversos llibres fotogràfics, entre ells «El Cerco de Sarajevo»; "Vides Minades" sobre l'impacte de les mines antipersones en les poblacions dels països més minats de el món, com l'Afganistan, Angola i Cambodja; "Kosovo, crònica de la deportació" i "Nens ​​de la Guerra", que resumeix el seu treball en més d'una quinzena de conflictes armats.

Al maig de 2001 va publicar "La Caravana de la Mort. Les víctimes de Pinochet "i al novembre de 2004" Salvar els nens soldats ", la història de l'missioner Chema Caballero a Sierra Leone.

El gener de 2011 va publicar "Desapareguts", ia l'octubre de 2014, "Dones de l'Afganistan" al costat de Mònica Bernabé, resultat d'un projecte documental que va durar sis anys.

Ha rebut multitud de premis, entre ells el de Drets Humans de la Abogacía Española en 2009.


Natalia Sancha

Natalia Sancha

Periodista i fotògrafa independent especialitzada en món àrab, resideix al Líban des de 2008. Des de 2011 ha cobert l'onada de protestes populars a l'Orient Mitjà i els posteriors conflictes en països com Egipte, Iemen, Líban o Síria així com el consegüent flux de refugiats i la seva impacte a la regió. És col·laboradora del diari El País per al Líban i Síria. Publica també anàlisi sobre la política regional a Egypt Independent, La Veu de Galícia, Jadaliyya, Esglobal i Política exterior. La seva treballat fotogràfic ha estat publicat en agències com AP, AFP, Transterra Mitjana o MaxPPP i revistes com Sumus o Revista5W. Va treballar en els think tanks espanyols Reial Institut Elcano i Fundació Alternatives. És coautora d'el llibre 'Síria. La primavera marcida '.

Es va graduar en el màster d'estudis àrabs contemporanis de Georgetown University, sent becària Fulbright.


Helena Maleno

Helena Maleno

Helena Maleno, Premi Nacho de la Mata 2015, és consultora i investigadora experta en fenòmens migratoris amb especial atenció a menors i dones víctimes de tracta. Va ser la investigadora principal d'l'Informe Monogràfic sobre el Tràfic d'Éssers Humans a Espanya dirigit per l'oficina de l'Defensor el Poble, el 2012. En 2016 ha estat consultora per Nacions Unides a la zona MENA per a la resolució sobre el Dret a la Solidaritat Internacional. Porta més de deu anys sent la veu dels sense veu i denunciant, de vegades amb risc de la seva vida, gravíssimes violacions als drets humans de la població migrant subsahariana, especialment dones, nens i nenes. Com a membre del col·lectiu Ca-minant Fronteres, a l'servei de la defensa dels drets humans, ha tingut un paper determinant en la denúncia de successos com el de la platja de l'Tarajal, en què van morir 15 persones africanes quan intentaven arribar a Europa. Ca-minant Fronteres va ser premi Drets Humans Vicente Chamorro 2014 de la Unió Progressista de Fiscals.


Jon Sistiaga

Jon Sistiaga

Jon Sistiaga és periodista. Actualment té un programa de documentals anomenat Tabú a Movistar Plus. Ha treballat en zones de conflicte i en desastres naturals en els últims 25 anys. Les seves cròniques i reportatges des de l'Iraq, Afganistan, Rwanda, Congo, Líban, Kosovo, Palestina o Colòmbia s'han publicat en diferents mitjans de comunicació com Cuatro, Canal Plus, Telecinco, Ser, El País. Ha estat en nombrosos campaments de refugiats en els cinc continents perquè la guerra, que no perdona als que moren, també es venja dels que sobreviuen expulsant de casa seva.


Mònica Bernabé

Mònica Bernabé

Corresponsal a l'Afganistan entre 2006 i 2014. Ha estat l'única periodista espanyola que ha viscut i treballat permanentment en aquest país durant tants anys. És freelance, però bàsicament publica el seu treball en el diari El Mundo.

Por su labor periodística en zona de conflicto y su denuncia de la violación de los derechos humanos y de las mujeres, ha ganado diversos premios, entre los que destacan el Premio Cirilo Rodríguez (2013), el Premio Derechos Humanos del Consejo General de la Abogacía Española (2013), i el premi de periodisme Julio Anguita Parrado (2010).

El 2012 va publicar el seu primer llibre, "L'Afganistan: crònica d'una ficció" (editorial Debate). En 2014 edita "Dones. Afganistan "(editorial Blume), juntament amb el periodista Gervasio Sánchez.
Actualment treballa a Itàlia.


Jorge M. Reverte

Jorge M. Reverte

Madrid, 1948. Prop de cinquanta anys de periodisme en gairebé tots els gèneres. Autor de molts reportatges, va guanyar el Premi Ortega i Gasset de 2009 amb una història sobre la mort de la seva mare. Columnista d'El País des de 1980 (Em paguen per això). Ha dirigit documentals per a TV, com Dionisio Ridruejo, la forja d'un demòcrata i Conchita Piquer. Historiador, amb obres com La batalla d'el Ebre, La batalla de Madrid, La caiguda de Catalunya, L'art de matar, La fúria i el silenci, La matança d'Atocha (amb Isabel Martínez Reverte). Com a novel·lista és molt conegut per les sis entregues de la saga del seu personatge juliol Gálvez: Massa per Gálvez, Gálvez a Euskadi ... També ha publicat Inútilment guapo, la meva batalla contra l'ictus, de caràcter autobiogràfic.


icona-twitter

Twitter

icona-facebook

Facebook

icona-linkedin

LinkedIn

icona-mail

Email