Les properes Jornades sobre Prevenció de Blanqueig de l' Consejo General de l'Advocacia, que se celebraran a València el 29 i 30 de novembre, no són una cita més ni una trobada menor. Responen a la preocupació de l'Advocacia davant d'un tema important: la regulació de les obligacions dels advocats en aquest assumpte, la reforma que actualment s'està tramitant al Congrés dels Diputats de la Llei 10/2010 i del seu reglament de desenvolupament a efectes de transposar completament la Quarta Directiva d'Parlament Europeu i de Consell, mentre segueix tramitant-se el projecte de la Cinquena Directiva. Molts canvis que afecten la nostra professió i que volem debatre obertament.
El Ple de l' Consejo General de la Abogacía Española celebrat a Pamplona el 12 de setembre ja va abordar la modificació de la Llei de Prevenció de Blanqueig de Capitals operada pel Reial Decret Llei 11/2018 que imposa l'obligació d'inscriure en el Registre Mercantil a aquells professionals que per compte d'altri prestin determinats serveis a societats mercantils, associacions i altres persones jurídiques. L'Advocacia va mostrar la seva discrepància amb aquesta reforma perquè considera que el requisit de la col·legiació obligatòria és suficient per a garantir que l'exercici professional es porta a terme de manera adequada. També es va demanar -i es van realitzar les gestions oportunes amb representants polítics- perquè la convalidació de el reial decret llei es dugués a terme com a projecte de llei, el que permetria presentar esmenes i millorar el text.
Compromesos com estem amb la prevenció de l'blanqueig de capitals, volem que s'escolti la nostra veu i que la imprescindible col·laboració dels advocats en aquesta matèria no suposi -no ha de fer-ho- un atac als valors i principis fonamentals de la nostra professió.
Us convido a acudir a València ia discutir sobre aquests assumptes importants per a l'advocacia.