Bloc de Dret Ambiental

La naturalesa com a subjecte de drets: Un canvi de paradigma

29/01/2024

La naturalesa com a subjecte de drets: Un canvi de paradigma

El reconeixement de la naturalesa com a subjecte de drets significa un canvi paradigmàtic que transita d'un enfocament de desenvolupament antropocèntric a enfocaments biocèntrics i ecocèntrics. Ho analitza l'autora en aquest article.

07/09/2021

El Mar Menor: ¿ecocidi? Existeix el Dret Ambiental?

La mortaldat de peixos al Mar Menor ha tornat a posar en primera pàgina el desastre ambiental que està patint aquest lloc en la comunitat autònoma de la Regió de Múrcia. Ara tots s'afanyen a buscar culpables, quan el que cal localitzar és qui són els responsables d'haver arribat de forma repetida a aquest crim ambiental, que es podria qualificar amb el llenguatge actual de "ecocidi", a l'haver actuat contra un ecosistema com és el Mar Menor.

08/02/2021

L'aposta decidida per la mobilitat sostenible

És evident que res tornarà a ser com abans i que els temps estan canviant sense remissió. En la nostra societat de risc que s'ha posat de manifest amb la pandèmia, aguaiten altres riscos també certs i immediats com el canvi climàtic i l'impacte de la contaminació atmosfèrica sobre la salut, riscos tots generats per l'home.

22/09/2020

L'estratègia de biodiversitat de la Unió Europea 2030: mite de Sísif o nou paradigma?

La pandèmia ha trastocat les nostres vides i també ha deixat en segon lloc un dels grans problemes de la humanitat, com és el canvi climàtic. Dins del que suposa el mateix, un dels aspectes en què també incideix és el de la biodiversitat.

1 de 5