Bloc de Dret dels Animals

Els Ajuntaments i la protecció animal

12/04/2024

Els Ajuntaments i la protecció animal

La manca de recursos econòmics i, en molts casos, un interès insuficient per part de les autoritats locals, ha portat a un incompliment sistemàtic dels imperatius legals, posant en dubte no només la protecció efectiva dels animals, sinó també minant la confiança de la ciutadania a les institucions.

08/04/2024

Els animals tenen dret a la custòdia compartida, en tota mena de famílies?

Una sentència recent concedia la custòdia i la cura dels animals només a les famílies on ha existit matrimoni i excloïa les parelles de fet. L'autora examina la jurisprudència per aplicar aquests casos.

13/03/2024

Mesures restrictives de la Llei de Benestar Animal per evitar el maltractament

Per Francisca Peralta
Les multes per deixar el gos al carrer lligat o passejant per espais públics sense supervisió s'amunteguen després de la Llei de Benestar Animal. Prevenir possibles danys a lanimal és leix fonamental de la nova norma.

16/02/2024

La intersecció invisible: violència de gènere i crueltat animal

Per Roger SubiranaEn la lluita contra la crueltat envers els animals, és fonamental no sols proporcionar recursos i suport a les víctimes de violència de gènere i els seus animals de companyia, sinó també advocar per polítiques que reconeguin la violència cap als animals com un problema de justícia social que mereix atenció i acció.

26/01/2024

Un animal pot ser testimoni en un judici?

Quina és la diferència entre una persona i un ésser sentint? Aquesta capacitat de sentir, justifica que un animal testifiqui? L'autor no analitza en aquest article.

22/01/2024

Per ajudar, formalitat: associacions a la nova llei estatal de protecció animal

L'autora analitza les implicacions que la Llei 7/2023, de 28 de març, comporta per a les associacions i entitats sense ànim de lucre, en termes de gestió interna, formació, voluntariat, autoritzacions.

1 de 21