Ajuda Correu Advocacia – Retirada mètode d'identificació bàsic

Avís

Microsoft retira el “mètode bàsic” d'identificació al correu electrònic

Un cop Microsoft hagi aplicat aquest canvi, podries tenir problemes d'accés al si utilitzar programes “client” (com Outlook o altres) si no es troben convenientment configurats i afectarà l'ús del teu correu si uses el programa Outlook configurat amb els protocols POP3 i/o IMAP.

IMPORTANT: En tot cas, sempre disposaràs d'accés al teu correu VIA WEB des d'aquesta adreça: https://outlook.office.com

Comprova si t'afectarà i com solucionar-ho. Quin programa de correu utilitzes?

Perquè NO t'afecti, assegura't de complir aquests dos requisits:

Tenir una versió d'Outlook 2013 o superior i configurada amb “autenticació moderna activada”.

(Com saber la teva versió d'Outlook)

Outlook 2007 i 2010 perspectives 2013 Outlook 2016, 2019, 2021 i 365

Actualitzar versió d'Outlook

+ Info

O instal·lar
versió gratuïta Windows Mail

pdf

Activar
l'autenticació moderna

pdf

Versió correcta!

Tenir configurat el protocol Exchange

(Com comprovar el protocol del teu correu)

Canvia el teu protocol a Exchange

PROTOCOL POP3 / IMAP*

PROTOCOL EXCHANGE

Canviar a EXCHANGE amb còpia de seguretat prèvia

+ Info

Protocol correcte!

* No és possible seguir utilitzant POP3 / IMAP amb Outlook. Si vols continuar utilitzant aquest protocol hauràs d'utilitzar un altre client de correu com ara Thunderbird.

Has d'activar “l'autenticació moderna”. Clica aquí

APP Outlook

Si disposes de l'APP d'Outlook no has de fer cap configuració especial.
Si encara no la tens, et recomanem la instal·lació. Fes clic en els següents enllaços per obtenir ajuda.

• Configurar aplicació d'Outlook per a Android + Info
  • Configurar aplicació d'Outlook per a iOS + Info

APP GMail

• Configurar aplicació Gmail per Android pdf
  • Per a dispositius Iphone, Ipad, no és possible afegir el compte col·legial com a Exchange/Msoffice365. En aquest cas, la recomanació és utilitzar l'aplicació Microsoft Outlook disponible per a la descàrrega des d'App Store.

Si sempre accedeixes al teu correu a través de la web de Microsoft https://outlook.office.com oa través de la pàgina web de la teva escola no estàs afectat per aquest canvi.

Accés via web a Gmail

• Si tens el teu compte del col·legi redireccionat per llegir-lo a través de Gmail no estàs afectat per aquest canvi.
  • Si la teniu agregada a Gmail via web: Gmail, només permet afegir comptes via web amb el protocol POP3 i amb el canvi d'autenticació que Microsoft realitzarà, no es podrà afegir ni tenir el compte col·legial d'Office 365 agregat a Gmail via web, ja que el canvi implica que ha d'estar configurada amb el protocol Exchange. En aquest cas -si es vol seguir utilitzant Gmail- la recomanació és redireccionar el compte seguint aquestes instruccions pdf.

APP GMail per a mòbils

• Configurar aplicació Gmail per Android pdf
    • Per a dispositius Iphone, Ipad, no és possible afegir el compte col·legial com a Exchange/Msoffice365. En aquest cas, la recomanació és utilitzar l'aplicació Microsoft Outlook disponible per a la descàrrega des d'App Store.

RECUPERACIÓ DE CONTRASENYA I ACCÉS CORREU A TRAVES DE LA WEB

Accedeix a https://outlook.office.com

Polsar “He oblidat la meva contrasenya” i seguir els passos per canviar-la.

Cal recordar que, si es canvia aquí la contrasenya als clients de correu com Outlook, caldria posar la nova.

SESSIONS INFORMATIVES ONLINE D'AJUDA

Accedeix a les sessions online de preparació per al canvi. La manera més fàcil d'assabentar-te de tot:

• Podràs comprovar de manera senzilla si estàs afectat pel canvi.
  • Realitzarem junts pas a pas els canvis que has de fer al teu ordinador.

SESSIÓ 1: Usuaris d'Outlook

• Data: Dimecres 11/01/2023
  • Horari: 17: 00-17: 45 h.
  • Enregistrament ja disponible

SESSIÓ 2: Usuaris d'Outlook

• Data: dijous 12
  • Horari: 17: 00-18: 00 h.
  • Enregistrament ja disponible

SESSIÓ 3: Usuaris de Thunderbird

• Data: dilluns 16
  • Horari: 17: 00-18: 00 h.
  • Enregistrament ja disponible

SESSIÓ 4: Usuaris de Mòbils

• Data: Dimarts 17/01/2023
  • Horari: 17: 00-18: 00 h.
  • Enregistrament ja disponible

SESSIÓ 5: Usuaris de Mail per a MAC

• Data: Dimecres 18/01/2023
  • Horari: 17: 00-18: 00 h.
  • Enregistrament ja disponible

SESSIÓ 6: Usuaris d'Outlook per a MAC

• Data: dijous 19
  • Horari: 17: 00-18: 00 h.
  • Enregistrament ja disponible

MÉS SESSIONS: Es té previst fer més formacions, s'aniran publicant aquí les properes dates.

suport tècnic

Atès que la casuística és molt variada (programes de correu, diferents versions, configuracions diverses, modes de treball, etc.) i que modificar el registre de Windows comporta un risc elevat de perjudicar el funcionament de l'equip, és recomanable consultar amb l'empresa que et proporcioni el suport informàtic per resoldre els dubtes sobre això i fer els canvis a l'equip.

Ara bé, si no es compta amb una empresa que proporcioni ajuda tècnica, des del Consejo General de la Abogacía Española i en col·laboració amb la teva escola, posem a la teva disposició un servei de suport tècnic a aquest canvi, sol·licita la teva cita amb suport tècnic

Sol·licitar Cita Suport

!Important! necessitareu conèixer la vostra contrasenya de correu per fer el canvi.

MÉS INFORMACIÓ

Preguntes freqüents

L'accés per l'enllaç de les web col·legieu-los NO està afectat per aquest canvi.

Sí, hauràs de revisar la configuració a tots els equips i realitzar els canvis que siguin necessaris a cadascun.

La data exacta encara no la coneixem. Microsoft indica que serà durant el gener del 2023 i que ens avisaran amb 7 dies d'antelació.

Es notificarà als usuaris afectats amb una antelació de 7 dies.

I es publicarà a la web https://correo.abogacia.es

Si has rebut una notificació per part nostra, és probable que tinguis algun equip des del qual accedeixes al teu correu a través d'un client de correu afectat.

També pot ser que ja hagis fet els canvis de configuració fa menys de 15 dies i t'haguem avisat perquè encara no tinguem la informació d'accés actualitzada.

La millor manera de comprovar-ho és verificar a la web si compleixes els requisits i assegurar-te que estàs preparat per al canvi.

En aquest cas, quan Microsoft desactivi en mètode bàsic d'identificació el client de correu deixarà de rebre i poder enviar correu i al seu lloc et demanarà contínuament la contrasenya fins que facis els canvis a la configuració.

Podràs seguir llegint els correus a través del correu web a https://outlook.office.com

Microsoft ha indicat que, amb el canvi de mètode d'identificació, també es desactivaran aquests protocols dels seus productes Outlook obligat a utilitzar el protocol EXCHANGE.

Si vols continuar utilitzant aquests protocols, hauràs d'utilitzar clients de correu que no siguin de Microsoft com ara Thunderbird.

• Accedir des del navegador web (vg Edge o Chrome) a Outlook.office.com
  • Introdueix el teu compte de correu i després la contrasenya
  • Podràs optar entre mantenir iniciada la teva sessió o no (es recomana no mantenir-la iniciada si és un ordinador compartit amb més usuaris).
  • En cas de no recordar la contrasenya, a la finestra de sol·licitud apareix el text de “He oblidat la meva contrasenya”. Feu clic aquí i seguiu els passos per canviar-la. Cal recordar que, si es canvia aquí la contrasenya als clients de correu com Outlook, caldria posar la nova.
  • En accedir així a l'Outlook On line ja pots consultar el teu mail, rebre i enviar correus.

Accedeix a https://outlook.office.com

Polsar “He oblidat la meva contrasenya” i seguir els passos per canviar-la.

Cal recordar que, si es canvia aquí la contrasenya als clients de correu com Outlook, caldria posar la nova.

En aquest web https://correo.abogacia.es anirem publicant tota la informació que tinguem disponible.

També pots aconseguir tota la informació a la pàgina web de Microsoft Basic Authentication Deprecation in Exchange Online – Time's Up – Microsoft Community Hub