19 setembre 2024

El TSJ de Madrid considera que les condicions d'una oferta de feina no s'apliquen si canvia la llei que regula aquest contracte

El Tribunal Superior de Justicia de Madrid ha desestimat el recurs d?una treballadora que reclamava una indemnització per acomiadament a l?empresa que no va mantenir les condicions de l?oferta d?ocupació després del canvi de la legislació laboral.

La treballadora va ser seleccionada per Madrid Destino, Cultura, Turismo i Negocio SA per cobrir un lloc de treball amb un contracte d'obra i servei que, inicialment, tenia una durada de dos anys. Tot i això, després de l'entrada en vigor del RD-Llei 32/2021 de Mesures Urgents per a la reforma del mercat laboral, aquest tipus de contracte va deixar de tenir validesa i ara la durada no podia ser superior als sis mesos.

L'empleada va signar aquestes condicions, però després de l'acomiadament va demanar a l'empresa per la nul·litat i va sol·licitar una indemnització per cobrir els 18 mesos addicionals que anunciava l'oferta d'ocupació. El juzgado de lo Social 36 de Madrid va desestimar la demanda de nul·litat d'acomiadament i la indemnització dels 18 mesos addicionals perquè l'empleada va signar el contracte de forma voluntària, “ja se li havia informat prèviament del canvi durada i va acceptar amb la signatura del contracte la nova durada pactada” , detalla la sentència.

Per a Elisardo Sánchez Peña, lletrat que va defensar l'empresa, aquest cas serveix per “diferenciar les ofertes de feina dels precontractes”. Perquè "la voluntat de l´empresari traslladada inicialment per mitjà de l´oferta publicada es va veure modificada per un canvi legislatiu, un fet extern, no voluntari i que l´empresari no podia conèixer".

El lletrat assenyala que "hem de tenir una valoració positiva de l'assumpte ja que la reclamació plantejada era desproporcionada sustentada sobre l'incompliment d'un compromís previ, quan l'empresa havia estat totalment transparent i havia actuat de bona fe en compliment de la norma".

Comparteix: